Find den rigtige Køkken bordplade

Find den rigtige Køkken bordplade

Det kan være svært at finde den helt rigtige bordplade. Der er mange forskellige typer af bordplader i forskellige materialer og fra forskellige mærker. Derudover er der mange funktioner, som en bordplade skal kunne leve op til. Den skal være hårdfør, være let at rengøre og kunne tåle ridser og varme genstande. Det er ikke alle typer af bordplader, som kan dette.

Mål din bordplade op

Inden du skal tage stilling til, hvilken type bordplade du skal bruge, er det vigtigt at finde ud af, hvor stor den skal være. Det kan være svært at afgøre, hvis du ikke ved, hvad du skal måle. Dybden er en af de sværeste dimensioner at måle. En god huskeregel er at måle ud fra væggen i den bredde du tænker vil klæde rummet og herefter tillægge 1,5 cm, som udhæng.

Bordplader i træ

Mange foretrækker køkken bordplader i træ, fordi det giver et smukt og organisk udtryk. Disse bordplader kan blive misfarvede og udtørrede med tiden. Derfor kræver disse bordplader en ekstra vedligeholdelse i form af træolie til den rette træsort. På trods af at de kan være svære at vedligeholde med tiden, giver de et smukt udtryk til rummet, som ikke mange typer af bordplader kan give.

Bordplader i granit

Disse bordplader er lavet i 100% bæredygtige naturmaterialer. Dette gør at der ikke er to som er ens. De vil have deres eget spil med forskellige mønstre og farvenuancer. Granit er en bjergart, der er sammensat af kvarts og feldspat med specielt gode egenskaber til brug i køkkener. Den er meget funktionel da den kan tåle både varme og ridser. Derfor egner den sig godt til brug i familier med små børn. Granit kan tåle meget høj varme, men du kan forlænge dens levetid ved at anvende bordskåner. Den er let at rengøre og kræver kun en opvredet klud. Det er dog vigtigt at du ikke bruger noget med skarpe genstande, som en stålbørste, da det kan give ridser i overfladen.

Bordplader i laminat

Mange bruger laminat bordplader fordi de er stærke og findes i mange farver. Du kan få dem i mange forskellige looks alt efter, hvad du vil have den til at ligne. Du kan eksempelvis få laminat bordplader, som
ligner træ eller granit. Mange af bordplader er denne type tåler ligesom granit høje temperaturer.

Bordplader i stål

En af de mere anvende typer af bordplader anvendt i industrikøkkener er stål bordpladen. Den er hygiejnisk og praktisk samtidig med at den er let at rengøre. Det eneste du skal gøre for at få den ren er at bruge glasrens eller en våd klud. Der kan hurtigt komme mærker fra den våde klud, hvis du ikke tørre den efter med en tør klud. Denne type ruster ikke og kan samtidig tåle vand og kemikalier. Derudover er den vedligeholdelsesfri og kan tåle at blive brugt af familier med små børn. Ofte findes denne type i en curlet version og i en blank version, som kan tåle at få stillet et fad på, der kommer direkte fra ovnen.