Gør fisketuren til en succes med disse råd

Gør fisketuren til en succes med disse råd

Øg chancerne for succes på fisketuren med disse råd

Skal du på fisketur med familien, så kan du med fordel gøre noget forarbejde inden. Sørg for at have alt det rigtige udstyr, for at få den mest optimale fangst inden du tager afsted. Du kan blandt andet overveje dette:

  1. Hvad fisker du efter?
  2. Er det den rigtige fiskestang?
  3. Har du det rigtige endegrej?
  4. Husk at tage det rigtige tøj på

Hvad skal du fiske efter?

Der er stor forskel på, hvilket fiskegrej du skal bruge alt efter hvilken type fisk du er ude efter at fange. Er det f.eks. gedder eller aborre du fisker efter, bør du finde fiskegrej, som egner sig bedst til ferskvand. Er du derimod på jagt efter en havørred, torsk eller sild, så bør du i stedet have fiskegrej til brug ved kysten. Der er også stor forskel på om du fisker efter store eller små fisk. De forskellige typer af fisk er med til at afgøre, hvilken type af endegrej, som du skal bruge. Der findes nemlig specifikke typer af endegej til specielle typer af fisk.  

Er det den rigtige fiskestang til formålet?

Der er stor forskel på, hvilken type af fiskestang du skal bruge, alt efter hvad du fisker efter og hvor høj du er. Størrelsen på fiskestangen kan nemlig påvirke, hvor langt du kaster. Er du høj, så kan du med fordel vælge en lang fiskestang, så du kan kaste længere. Ofte har prisen på fiskestangen også en effekt på kvaliteten af fiskestangen. Det kan derfor godt være en god ide at kaste lidt penge efter en god stang, som kan bruges til at fange mange forskellige typer af fisk uanset om det er i ferskvand eller ved kysten. Det kræver for det meste den rigtige type af endegrej at kunne fange det, som du gerne vil.

Har du det rigtige endegrej?

Blink er en af de mest anvendte typer af endegrej, som kan have indflydelse på om du har succes med din fangst. Skal du fiske med børn, er blink perfekt. Du kan nemlig bruge dem uanset om du er nybegynder eller om du professionel fisker. Fisker du efter aborre, hornfisk eller havørred vil en fisketur med blink lige være noget for dig.

Woblere

Er du jagt efter større fisk, som gedder kan du i stedet bruge woblere. Du kan bruge din wobler til mere end spinnefiskeri, den kan nemlig også bruges til at trolle med efter din båd. Når du troller efter din båd vil fisken blive eksponeret for mere end én fisk af gangen og vil øge din chancer for at få noget på krogen.

Spinnere

De fleste bruger forskellige spinnere som endegrej. Disse er lavet af metal, der imitere bevægelserne fra en rigtig fisk. De er designet til at have en tillokkende effekt i vandet, som giver dig en god mulighed for at få bid. Det er en god ide at have styr på, hvor dybt vandet er, så du ved, hvor langt du skal lade din spinner synke. Jo længere tid din spinner ligger i vandet, jo længere vil den synke ned i vandet. Du kan med fordel hale den ind i etaper, så du imiterer en såret fisk, der har svært ved at holde balancen.

Husk at være klædt i praktisk tøj

Alt efter, hvor du skal på fisketur, så bør du have det rigtige tøj på. Skal du fiske efter noget langs med kysten, så bør du have waders på til den rigtige årstid. Skal du fiske om vinteren bør du bruge åndbare waders, hvor du om sommeren bør bruge Neopren. De fleste waders kan du bruge til både ferskvand og saltvand. Når du fisker langs med kysten, kan der være mange skarpe sten, så det er vigtigt at du har sko på med solide såler. Med disse råd bør du have en god fisketur og have store chancer for at kunne fange noget.