Forlæng de lune sommeraftener

Forlæng de lune sommeraftener

Der er stor kultur i Danmark for at sidde ude på terrassen i foråret/sommeren, hvor man kan nyde varmen og hygge med folk man holder af.

Grill sæsonen er også en tradition som mange værdsætter, gerne med en god flaske vin og til sent på aftenen.

Vi er dog mange der ikke giver lys og lamper det fokus det fortjener og vi glemmer at lamper udenfor også kan bruges til at udtrykke vores smag med.

For selvom de lange sommeraftener er skønne og lyse, så er der stadig brug for lyset fra lamper. Dertil kan man jo ligeså godt købe nogen som er passer til ens behov samt stil.


Indret med udendørsbelysning

Varme og sol er ensbetydende med udendørshygge for mange danskere og da foråret allerede har vist sig fra sin lune side tidligt i år, har mange af os allerede taget vores terrasser i brug.

Det er naturligt for mange at få styr på hvilke terrassemøbler der skal indkøbes eller genbruges.
Er familien vokset skal der måske være et større bord som familien kan samles om, er man flyttet så kan det være det gamle havebord var for stort og der skal købes et mindre.

Det kan også være behovet er om der i år skal der købes en parasol eller skal vi have nye liggestole. Der er mange beslutninger at tage stilling til når sommeren nærmer sig.

Men ét af de indretningsområder der ofte bliver forsømt i haven og generelt udenfor, er belysning.
Dette er egentlig en skam, da belysning udenfor har ligeså stor betydning for stemningen og stilen som den har indenfor.

Lys i haven kan blandt andet bruges til at vælge hvor blikfanget skal gå hen. Er man glad for sine planter og blomster, kunne man vælge at bruge nedgravningspots, der lyser op på rosenbusken eller har man nypudset facaden af huset, kan man også vælge at sætte nedgravningspots op langs husmuren.


En anden mulighed at bruge udendørsbelysning på, er til at forlænge de lune sommeraftener ved terrassen.
På trods af at sommer betyder længere dage med lys, så bliver det alligevel hurtigt nødvendigt at tænde lidt lys hvis man gerne vil blive siddende udenfor.

Hvorfor ikke benytte dette til at indrette med lamper der afspejler din indretningsstil indenfor, der findes et utal af lamper til udendørsbelysning som kan monteres på væggen, i græsset, over døren osv.
De kommer i så mange størrelser, farver og udtryk at det er en oplagt mulighed at udtrykke sig selv og ens stil på.
Derudover sikrer det også man ikke falder, når man lige går ind efter mælken til kaffen, eller træder på børnenes legetøj.

Tryghed gennem lys

Dertil skal det nemlig heller ikke undervurderes at udendørsbelysning også er med til at skabe tryghed for dig selv og andre i huset.

Du kan for eksempel vælge sensorlamper, som tænder når du træder forbi sensoren.
Dette betyder du ikke skal gå i mørket fra bilen til hoveddøren, hvor man ikke kan se en meter frem, når du træder ud fra bilen, vil lyset automatisk tænde og du kan tydeligt se hvor du skal gå og hvad der er omkring dig. Du behøver derfor ikke famle i blinde op til en stikkontakt.

Det vil også lyse op for gæster, både inviterede og uinviterede.
Hvad enten man vælger sensorlamper, væglamper eller spots, så kan man nemt finde vej til hoveddøren, samt det bare ser ekstra hjemligt ud.

Derudover er der noget betryggende i at vide at man ikke kan luske rundt i haven eller indkørslen.
Det kan give familien ro i maven og det er vel godt givet ud.

Skriv et svar